Nieuws geschreven door Sterre ten Houte de Lange

Wethouder jeugd Almere: ‘Zodra er gedoe is over geld, stopt het gesprek over de inhoud’

Rutte IV was het kabinet dat een klap op de hervormingsagenda jeugd kon geven. Maar niet zonder slag of stoot. En of dit nu de grote hervorming is waar de jeugdzorg zo naar snakt is maar de vraag.

Interviews

Hoe kan de gehandicaptenzorg natuur inzetten voor het welzijn van cliënt en begeleider?

Mede geïnspireerd door ‘de Groene GGZ’ verkent nu ook de gehandicaptenzorg een groene beweging. Groen en natuur kunnen een positieve bijdrage leveren aan de behandeling en ondersteuning van cliënten. Aangezien veel gehandicaptenzorginstellingen woonzorgparken hebben, die ze zelf beheren, is inzet van groen voor de behandeling en begeleiding een logische stap.

Artikelen

Meten in het sociaal domein: maak het simpel

Welk effect heeft een interventie of beleid? Die vraag is vaak heel moeilijk te beantwoorden. Toch kan het, stelt Karin Sok, adviseur en projectleider bij Movisie. Met een paar tips kan beleid volgens haar veel effectiever.

Artikelen

Wat willen de verschillende politieke partijen met de jeugdzorg?

Wat zijn de plannen van de politieke partijen voor de jeugd en jeugdzorg? Hebben ze veel of juist weinig aandacht voor dit thema en hoe willen ze de problemen in de jeugdzorg aanpakken? We namen een paar verkiezingsprogramma’s onder de loep.

Blog