Nieuws geschreven door Robin van Lieshout

Kansen pakken in stedelijke gebieden

Gestegen bouwkosten, rentestijgingen, personeelskosten en tekorten, macro-economische onzekerheid… In deze ‘perfecte storm’ is het realiseren van plannen niet langer vanzelfsprekend. Marktpartijen moeten gedwongen keuzes maken. Maar dat betekent niet dat er geen kansen zijn voor duurzame en rendabele projecten. Zolang overheid en markt maar goed met elkaar blijven samenwerken, houden we stand.

Blog

Sturen op monocultuur aan horeca en dienstverlening

Binnensteden en andere voorzieningencentra verkleuren. Het aantal winkels neemt af terwijl horecazaken en dienstverleners toenemen. Deze bredere functiemix is een goede ontwikkeling. Leegstand wordt opgevuld en de variatie aan voorzieningen zorgt voor variatie van publiek en openingstijden. Soms komt er echter zoveel horeca en dienstverlening bij, dat de balans verdwijnt. Dan ontstaat een onwenselijke monocultuur. Hoe kunnen gemeenten hierop sturen?

Blog

Hoe goed gaat het écht met de winkelstraat?

Het gaat geweldig met de winkelstraat. De leegstand daalt. Online is op z’n retour. De autobezoeker gaat ons redden. Allemaal uitspraken die we tegenwoordig (te) vaak voorbij zien komen. In de discussies ontbreken de feiten én de nuance, of wordt selectief geshopt in de feiten. In dit artikel geven we onze genuanceerde mening over hoe het écht gaat met de Nederlandse winkelstraat, en wat moet gebeuren om toekomstbestendig te zijn. Gemak en efficiëntie zijn belangrijk, maar niet altijd en overal de oplossing.

Nieuws-persbericht