We Can Secure Our World

De campagne We Can Secure Our World wordt uitgezonden via televisie, radio, digitale advertenties, winkels, socialmediaplatforms en billboards. Mensen worden gewezen op de proactieve stappen die ze kunnen nemen. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van wachtwoorden van minimaal zestien karakters, multifactorauthenticatie, een wachtwoordmanager en het direct installeren van updates. Ook wijst de campagne erop om alert te zijn op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn en om phishingberichten te rapporteren.

Basale cyberhygiëne

“Basale cyberhygiëne voorkomt 98 procent van de cyberaanvallen, dat is waarom het onze missie is om cyberhygiëne net zo gewoon te maken als het poetsen van onze tanden en wassen van onze handen. Maar, alles met ‘cyber’ kan voor de meeste Amerikanen heel technisch en complex lijken. Daarom is het ook onze missie om dergelijke informatie toegankelijker te maken”, aldus Jen Easterly, directeur van het CISA.

Klik hier voor de campagne We Can Secure Our World (1).

(1) https://www.youtube.com/watch?v=LO4IZBf5gC4

Gerelateerd nieuws

Algoritmeregistratie in Nederland moet beter

Overheden en organisaties boeken te weinig voortgang met de registratie van de algoritme- en AI-systemen die zij gebruiken. Hierdoor is het voor burgers en klanten vaak niet duidelijk waarvoor en hoe overheden en organisaties AI en algoritmes gebruiken. Een compleet algoritmeregister is de basis voor transparantie, bescherming van grondrechten, uitlegbaarheid en controleerbaarheid bij de inzet van algoritmes en AI.

Data & Privacy

Hoe AI de structuur van organisaties hervormt

Kunstmatige intelligentie (AI) is al lang niet meer iets voor enkel de IT-afdeling binnen een organisatie: meer dan de helft van werkend Nederland zet AI in om hun eigen productiviteit te verhogen, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van het Amerikaanse softwarebedrijf Freshworks.

Digitale soevereiniteit is een politieke keuze

Onze samenleving digitaliseert in razend tempo. Van zorg en onderwijs tot belastingaangifte en communicatie: vrijwel alles verloopt tegenwoordig (deels) digitaal. Tegelijkertijd verliezen we als samenleving de grip op de technologie die dit mogelijk maakt.

Data & Privacy

Waarom je als General Counsel nú werk moet maken van een Fundamental Rights Impact Assessment (FRIA)

Welke ethische afwegingen maak je als General Counsel bij de inzet van AI? De FRIA (Fundamental Rights Impact Assessment) helpt om risico’s voor grondrechten vroegtijdig te signaleren. Lees waarom dit essentieel is en hoe het bijdraagt aan compliance, transparantie en vertrouwen.