We Can Secure Our World

De campagne We Can Secure Our World wordt uitgezonden via televisie, radio, digitale advertenties, winkels, socialmediaplatforms en billboards. Mensen worden gewezen op de proactieve stappen die ze kunnen nemen. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van wachtwoorden van minimaal zestien karakters, multifactorauthenticatie, een wachtwoordmanager en het direct installeren van updates. Ook wijst de campagne erop om alert te zijn op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn en om phishingberichten te rapporteren.

Basale cyberhygiëne

“Basale cyberhygiëne voorkomt 98 procent van de cyberaanvallen, dat is waarom het onze missie is om cyberhygiëne net zo gewoon te maken als het poetsen van onze tanden en wassen van onze handen. Maar, alles met ‘cyber’ kan voor de meeste Amerikanen heel technisch en complex lijken. Daarom is het ook onze missie om dergelijke informatie toegankelijker te maken”, aldus Jen Easterly, directeur van het CISA.

Klik hier voor de campagne We Can Secure Our World (1).

(1) https://www.youtube.com/watch?v=LO4IZBf5gC4

Gerelateerd nieuws

Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (Wgs) – deel 1: Wat maakt de Wgs voor samenwerkingsverbanden mogelijk?

Bij zowel publieke als private organisaties bestaat er behoefte om gegevens uit te wisselen. Bijvoorbeeld om fraude en ondermijning aan te pakken. Op basis van de privacyregelgeving (bijvoorbeeld de AVG) mag dat niet zomaar. De Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (Wgs) gaat een basis bieden voor gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden die het doel hebben fraude, criminaliteit en/of ondermijning tegen te gaan.

Data & Privacy

Microsoft: Russische hackers spioneerden op e-mails van Microsoft-klanten

Microsoft heeft bevestigd dat Russische hackers mailboxen van werknemers hebben bespioneerd en e-mails van klanten hebben gestolen, dit laat Reuters in een persbericht weten (1).

Data & Privacy

Algoritmes en discriminatie hebben hoofdrol in privacytoezicht

In 2023 kwam de toeslagenaffaire in een nieuwe fase met de verhoren van de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening. Tegelijk werd pijnlijk duidelijk dat er nog bitter weinig veranderd is. Terwijl de enquêtecommissie de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in 2023 meermaals uitnodigde om uit te leggen hoe het in het verleden zo vreselijk heeft kunnen misgaan, speelden in datzelfde jaar algoritmes en discriminatie nog altijd de hoofdrol in het werk van de AP. Dat staat in het jaarverslag 2023 van de AP.

Data & Privacy

Laadinfrastructuur stelt bescherming elektriciteitsnet én persoonsgegevens op de proef

Het laadnetwerk voor elektrische voertuigen is vitale infrastructuur. Hoe kwetsbaar zijn laadpalen voor cyberaanvallen en bij wie belanden je persoonsgegevens als je je auto oplaadt?

Data & Privacy