Over de auteurs

  • Vincent Böhre

    Vincent Böhre ging vanuit idealisme internationaal recht studeren, specialiseerde zich in mensenrechten en was op dat terrein voor diverse organisaties actief. Hij is sinds 2011 directeur en jurist van Privacy First en richt zich vooral op onze rechtszaken, politieke lobby, onderzoek en woordvoering.

Gerelateerd nieuws

Bewindspersonen Kabinet-Schoof houden openbare agenda's onvoldoende bij

Uit onderzoek van Open State Foundation blijkt dat kabinet-Schoof vooralsnog moeite heeft om volledige transparantie te bieden over zijn lobbyactiviteiten. Hoewel het kabinet van plan was om de openbare agenda’s beter bij te houden, blijkt dit in de praktijk nauwelijks te lukken. Ondertussen neemt de druk toe om de registratie van openbare agenda’s en een lobbyregister serieus aan te pakken.

NVDE: ‘Wij kunnen meer. Een betrouwbare overheid geeft ons vleugels’

Op de dag dat Koning Willem-Alexander de troonrede uitspreekt, komt de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie met een reactie op de plannen van het kabinet: De kans is groot dat het huidige maatregelenpakket voor klimaatbeleid onvoldoende is om de gestelde doelen voor 2030 te halen, schrijft het PBL vandaag. Het kabinet vergroot zo de kans dat de komende jaren plotseling kostbare maatregelen genomen moeten worden. Minister Hermans kondigde al aan dat zij nieuw beleid gaat invoeren als dit najaar blijkt dat de doelen inderdaad buiten bereik zijn. Daarmee dreigen we een jaar te verliezen.

Klimaat

"Wet bescherming klokkenluiders steekt mager af bij de verwachtingen die we hadden"

De Wet bescherming klokkenluiders is te onduidelijk en voldoet niet aan de eisen van de Europese richtlijn, stelt Lotte Rooijendijk, projectleider bij Transparency International Nederland. De wet zou te beperkt zijn en biedt onvoldoende bescherming aan klokkenluiders, die een essentiële rol spelen in de strijd tegen corruptie.

Nederlandse Privacy Awards 2025: Inschrijvingen Geopend

Op 28 januari 2025, tijdens de Europese Dag van de Privacy, organiseert Privacy First de jaarlijkse uitreiking van de Nederlandse Privacy Awards. De prijzen worden uitgereikt aan ondernemingen, overheden en organisaties die uitblinken in privacybewuste oplossingen en informatiebescherming. Kent u een organisatie met dé oplossing voor een privacyvriendelijke toekomst? Schrijf de betreffende organisatie dan in voor de Nederlandse Privacy Awards!

Data & Privacy