Gebruiker Centraal is een community van en voor mensen rond inclusieve en bruikbare (online) dienstverlening en communicatie van de overheid.

Van informatie naar implementatie

Gebruiker Centraal heeft in 4 jaar tijd bijna 200 gasten digitaal ontvangen bij de webinars over toegankelijke overheidscommunicatie en –dienstverlening. Voor nu stopt Gebruiker Centraal met de maandelijkse webinars van de Direct Duidelijk Tour. Zo kunnen zij zich meer richten op implementatie in plaats van bewustwording. Met andere woorden: van ‘Wat dan?’ en ‘Hoe dan?’ naar ‘Doe dan!’.

Gebruiker Centraal  blijft werken aan een toegankelijke, bruikbare en begrijpelijke overheid. Met inclusieve dienstverlening die iedereen kan én wil gebruiken. Omdat deze ontworpen is met mensen in plaats van overheidssystemen als uitgangspunt.

Zelf aan de slag

  • Wil je de laatste webinar van de Direct Duidelijk Tour bezoeken? Meld je dan gratis aan (l1).

  • Op zoek naar kennis, ervaringen en goede voorbeelden? Neem een kijkje bij 1 van de 7 verschillende community’s (2).

  •  Ook biedt Gebruiker Centraal verschillende hulpmiddelen waarmee je zelf aan de slag kunt (3).

Direct Duidelijk Tour terugkijken?

Je kunt alle webinars terugkijken via het overzicht van alle webinars van de Direct Duidelijk Tour tot nu toe (4).

(1) https://www.gebruikercentraal.nl/agenda/veranderen-doe-je-niet-zo-direct-duidelijk-tour/

(2) https://www.gebruikercentraal.nl/meedoen/

(3) https://www.gebruikercentraal.nl/hulpmiddelen/

(4) https://www.gebruikercentraal.nl/lees-luister-en-kijk/kijk/videotypefilter/direct-duidelijk-tour/

Gerelateerd nieuws

Klaas Knot ziet kansen en risico’s in AI

Tijdens zijn toespraak op 11 juli op de bijeenkomst van de IMF/Wereldbank-kiesgroep in Moldavië sprak Klaas Knot, als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB), over de mogelijke invloed van Artificial Intelligence (AI) op de economie en het financiële stelsel.

Governanceweb

Het opstellen van KPI’s voor de inkoop van Jeugdhulp, waar let je op?

Gemeenten willen met de inkoop van jeugdhulp of maatschappelijke ondersteuning doelen bereiken. Kritische prestatie indicatoren of KPI’s zijn een belangrijk hulpmiddel om de voortgang te bewaken en de activiteiten te structureren. In de praktijk gaat het vaak mis bij het opstellen van goede KPI’s. Hoe kan het wel?

Zorg & Sociaal

'Een beetje netcongestie is gezond.'

Ben Voorhorst besteedde bij Tennet een heel werkzaam bestaan aan het Nederlandse stroomnet. Toch heeft de kersverse gepensioneerde (‘ik doe alleen nog klussen waarbij ik niet te veel moet’) een verrassend frisse en optimistische kijk op de ogenschijnlijk grootste plaag van de energietransitie: het op gezette tijden vollopen van het stroomnet (netcongestie). ‘Ik zeg niet dat er geen problemen zijn, maar lang niet altijd en overal. Bovendien zijn de meeste van de knelpunten echt oplosbaar.’

Klimaat

ACM: Veel bedrijven voldoen nog niet aan Europese digitale wetgeving

Veel aanbieders van online diensten hebben hun zaken nog niet op orde als het gaat om de naleving van de verplichtingen uit de Digital Services Act (DSA) en de Platform-to-Business Verordening (P2B). Dat blijkt uit een recente steekproef van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarbij de autoriteit enkele tientallen bedrijven onder de loep nam. “Er is nog werk aan de winkel voor bedrijven”, aldus ACM-bestuursvoorzitter Martijn Snoep.

Data & Privacy